0

Hvordan legge til Facebook chat i Shopify

I denne bloggposten skal jeg forklare hvordan du legger til facebook chat i shopify.

I nettbutikken vår ville vi ha en chattefunksjon, dette fordi vi vil ha god kundeservice. I tillegg vil vi gjøre det enkelt for kundene våre å stille spørsmål og få svar så fort som mulig. Vi valgte dermed å sette opp denne chattefunksjonen via facebooksiden vår, som vi har laget i forbindelse nettbutikken. Vi tenkte at dette ville gjøre det enkelt for oss å svare kundene våre. Etter at jeg hadde testet dette, fant jeg ut at når noen skriver i chattefunksjonen vår, får vi alle opp varsel om dette på vår egen facebook. Siden vi alle er administratorer for facebooksiden, kan vi alle få med oss meldingene og dermed kan vi gi raske svar. 

Det første du må gjøre er å lage en facebook side, når du har denne klar går du inn på innstillinger, så til messenger-plattform.

Så blar du ned til Kundechat-programtillegg og trykker på konfigurer.

Her skal du gjennom tre steg, på det første steget kan du velge hvilket språk du vil ha, jeg har da valgt norsk. Så kan du også endre på velkomstmeldingen, dette kan endres til hva som passer best for deg. Her kan du feks skrive på norsk: «Hei! Hva kan vi hjelpe deg med?». På det neste steget kan du endre farge på chatten, dette for å evt matche fargene med nettbutikken din. 

På det siste steget må du oppgi ditt domene, altså linken til nettbutikken din. Lagre dette, og huk av «Jeg vil installere koden selv. Inkluder følgende kodebit i HTML-koden på alle sidene programtillegget skal brukes». Så skal du kopiere HTML-koden, da kan du bare holde musa over, så ved et trykk er den kopiert.

Så må du inn på shopify, her trykker du på online stores, også therms. På ditt current team, trykker du på actions, også edit code. Under der det står layout, skal du på theme.liquid. Her blar du deg ned til <body> og limer inn HTML-koden under body. Trykke save så skal du ha fått en chattefunksjon på nettbutikken din. 

Håper dette var til hjelp! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *