0

Er netthandel fremtiden?

Varehandelen er i dag truet av ny teknologi og nye forventninger til kjøpsopplevelsen. Spiller de fysiske butikkene fortsatt en rolle i fremtidens handel? I dag skrives det masse om butikkdød og hvordan den nye teknologien vil endre måten vi handler på. Og vi kan spørre oss om nettbutikker vil overta og hvor mye kunstig intelligens vil forandre alt. Det sies at netthandelen tar større markedsandeler fra de fysiske butikkene, og tiden er i ferd med å renne ut for kjedene som enda ikke har kommet seg på nett. 

Norske e-handel har fra 2012 til 2017 doblet seg fra en omsetning fra 51,8 milliarder til 105 milliarder kroner. E-handles ekspert Patrik Müller sier at USA ligger 6-7 år foran oss innenfor digitalisering av forretningslivet. Prognoser viser at opptil 9000 fysiske butikker i USA må legges ned i løpet av det neste året. Og i løpet av syv år vil en fjerdedel av aller amerikanske kjøpesentre være stengt. 

Dermed vil alle butikker uten nettbutikk dø ut. Utviklingen vil gå mye raskere, nettopp fordi vi som kunder er blant de fremste i verden på å ta i bruk ny teknologi. De Norske butikkene som ikke har fått seg en nettbutikk innen 3-4 år, vil gå konkurs. Vi trenger fortsatt varer, men måten vi får dem på, vil endres. 

Vi handler mer og mer på nett, nettopp fordi vi ikke orker å bruke tid på å stå i lange køer. Vi er enorm prisbevisste, og som oftest starter kjøpsprosessen med Google eller Prisjakt, for å finne den nettbutikken som selger varen til lavest pris. 

Jeg gleder meg til å se hvordan varehandelen kommer til å forandre seg, og jeg tror det kommer til å skje veldig raskt. Jeg tror det kommer til å bli tøft for veldig mange virksomheter fremover. For å overleve må de tilpasse seg fremtiden. Her gjelder det å finne smarte løsninger for å lokke til seg kunder. 

https://estudie.no/netthandel-fakta/

Kilder:

https://no.ehandel.com/kalender/1376
https://e24.no/naeringsliv/digitalisering/bi-forsker-kjedene-som-ikke-har-netthandel-innen-3-4-aar-vil-trolig-gaa-dukken/24243068
https://www.inbusiness.no/blogg/varehandelen-dor-ikke-ut-men-den-endrer-seg/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *